La Guagua Blanca- en unik restaurang bortom turiststråken i Maspalomas

Som vit glittrande snö mitt i en öde öken. La Guagua Blanca eller ”den vita bussen” som blir översättningen på spanska, är en helt unik restaurang på Gran Canaria. Restaurangen är belägen uppe i bergen, ca 15 min taxiresa bortom de vanliga turiststråken i Maspalomas.

Utanför restaurangen reser sig de mäktiga bergen och på andra sidan vägen rakt nerför ett svindlande stup ligger en dalgång som får det att kittlas i magen när man tittar ner. Det är också detta unika läge som bidrar till restaurangens unika charm. Välkommen in i en glittrande vit ombonad miljö som får det mesta runt omkring att blekna i jämförelse. Det går knappt att tro att man egentligen bara befinner sig en kort bilfärd från turismen i Maspalomas och Playa Inglés. Detta är någonting helt annorlunda.

Inredningen på La Guagua Blanca känns som en blandning av boho som möter shaby chic, med vita nötta möbler, gröna växter, kristallkronor i taket samt flera bohemiska detaljer. Kommer du hit när solen fortfarande är uppe är det den här miljön du kommer att få se. Kommer du däremot hit när solen gått ner kommer du istället att mötas av en helt annan atmosfär. Då förvandlas nämligen restaurangen helt och hållet till en glittrande och glimrande värld. Tusentals små lysande lampor lyser upp den lilla ombonade restaurangen i bergen som för tanken till att ha hamnat mitt i ett gnistrande sagoslott. Båda atmosfärerna har sin charm så jag föreslår att komma hit tidsmässigt mitt emellan, så att man får vara med och uppleva dem båda.


Mat & dryck på La Guagua Blanca

Letar man efter en restaurang med riktigt bra mat i Maspalomasområdet så är La Guagua Blanca ett säkert kort. Dagens rätter som serveras är noga utvalda efter säsong och tillgång och i köket använder man sig av ädla kokkonster som kreativitet och en stor dos kärlek. Typisk ”homecooking” med en ”twist”. Lägg till pinfärska och ibland oväntade råvaror att arbeta med och ni förstår snart det här kökets matfilosofi.

Alex valde en kötträtt från den fasta menyn medan jag istället valde en rätt från kvällens meny. Valet föll på en rätt med det vackra namnet Poema del mar.

Köttbiten som visade sig vara en rejäl bit oxfilé serverades med grillade grönsaker och svart tryffel. Min Poema del mar var en härlig pastarätt proppad med havets skatter som serverades i ett stort foliepaket. Det var tredje gången jag beställde in en rätt med räkor under vår Gran Canariaresa men inte någon av gångerna innan var räkorna så färska som här, vilket tog rätten till oanade höjder. Vi var riktigt nöjda med matupplevelsen på La Guagua Blanca. Husets krispigt vita vin för 4 euro glaset passade dessutom utmärkt till min Poema del mar.

LÄS OCKSÅ: VINRESA TILL GRAN CANARIA- LOKALA VINER, VINBODEGOR & VINGÅRDAR

När solen går ner över bergen och mörkret faller, då skiftar restaurangen karaktär helt och förvandlas till ett gnistrande sagoslott.

Hitta hit: La Guagua Blanca, Gran Canaria, C. Ángel Guerra, 45, 35109 Montaña la Data, Las Palmas

2 thoughts on “La Guagua Blanca- en unik restaurang bortom turiststråken i Maspalomas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.