Sveriges bästa vinbloggar är utsedda av Wine Society

Sveriges bästa hemsidor och bloggar om vin har blivit utsedda av den digitala vinklubben winesociety.se och vi på Fantasy Dining har fått en plats på listan.


Vilka är Wine Society?

Winesociety.se är en digital vinklubb för alla som älskar vin. Sidan drivs av bl.a Thomas Gustavsson som är en vinälskare som började prova viner i sällskap med vänner som en hobby 2010. De skrev då om sina erfarenheter i sin dåvarande blogg samt tillhörande nyhetsbrev ”Vin för nybörjare” som under åren växte och hade över 5000 prenumeranter. Bloggen lades ner 2020 och istället öppnade portarna upp för Wine society som är ett mognare forum för vinälskare som Thomas själv.

För att bli medlem i Wine society behöver man långt ifrån vara ett vinproffs utan man kan även vara nybörjare. Medlemskapet är gratis och i nyhetsbrevet som skickas till din mail kommer massvis med tips på det senaste nyheterna inom vinvärlden, tips om vinprovningar, viner och mycket mer. På hemsidan kan man läsa om olika druvsorter, vinprovningar, drinkrecept, topplisor m.mSveriges bästa vinbloggar:

Bland Sveriges bästa vinbloggar hittar man bl.a Elin Grube en passionerad vinskribent och redaktör på ELLE mat & vin, Håkan Nilsson som är en framstående sommelier och vinprovare och veteran inom vinvärlden, sommeliern Joacim samt Öhmans mat & vin. Med på listan finns också Fantasy Dining med motiveringen :

”Göteborgaren Maria Karlsson driver sedan 2011 denna härliga blogg som fokuserar på resor, mat och inte minst viner! Här får du följa Marias smakresor över hela världen där hon provar på allt från foodtrucks till fine dining och härliga vinprovningar. Hon är inte bara en självutnämnd ”foodie” utan även utbildad sommelier och bjuder på intressanta analyser och recensioner av viner. Om du är som mig och gillar kombinationen av resor och viner så är det den här bloggen som du ska lägga på minnet 2024.” – skrivet av Wine Society


Jag blev naturligtvis jätteglad att få en plats på listan över Sveriges bästa vinbloggar. Sedan jag utbildade mig till sommelier för ett par år sedan, så har det blivit ett naturligt inslag på mina resor att skriva om vin. Det finns oftast alltid någon vinprovning eller vingård jag besöker på de resmål jag kommer till. Men även om jag ofta skriver artiklar relaterade till vin så hade jag faktiskt inte trott att det skulle uppmärksammas då jag skriver om mycket annat också. Så lite extra roligt att bli uppmärksammad för just detta. För att enklare komma direkt till mina artiklar om vin rekommenderar jag att klicka direkt på mina kategorier vinresor, vinbarer och vinprovning. Där hittar ni alla mina samlade artiklar om vin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.