Walk in the Park- stig in i en förtrollad skogspark

Som att stiga rakt in i en förtollad skog, så är känslan när man besöker ”Walk in the park”, den lilla restaurangen på Linné med parkkänsla. Redan vid entrén börjar förtrollningen då man får gå igenom en tunnel av gröna blad. Väl innanför möts man av klättrande murgröna, ljuslyktor i träden, parkbänkar, lyktstolpar samt mängder av blommor. 

 

Atmosfären inne på Walk in the Park är som nämt ovan minst sagt förtrollande. Det är faktiskt fullt möjligt att glömma världen där utanför för en stund. Slå dig ner på en bänk under ett träd, njut av atmosfären, dofterna, maten och drycken. Walk in the Park är en liten undangömd oas i Göteborg.

 

Inredningen på Walk in the Park

Varje liten vrå av restaurangens blygsamma yta är inredd till max och känslan av park och förtrollad skog finns överallt. Hängande ljuslyktor och lyktstolpar lyser upp parkbänkar och cafébord. Murgrönan klättrar uppför väggarna och träden mellan borden når nästan ända upp till taket. Restaurangen är också inredd med travar av böcker samt torkade och färska parfymdoftande blommor. Att restaurangen är liten till ytan är mest till dess fördel då det skapar den där extra ombonade känslan som kan vara svår att få till i större lokaler.

 

Vinet & Maten

I parkens vinhylla hittar man noga utvalda naturviner, speciellt framtagna för att passa till restaurgens italienska meny som består av charkutetrier, ost och gudomligt goda pizzor a la roman style, som man klipper i bitar med sax och äter med händerna.

I restaurangens vinhylla hittar man många intressanta viner som t. ex Eric Texier – Chat Fou från Rhone, Alex Foillard – Beaujolais Villages från Bourgogne samt mitt favoritvin av druvsorten Cabernet Franc, Domaine de l´Oubliée – Merci La Vie från Loire. Ett vin jag verkligen fastnat för men som har visat sig svårt att få tag på.

För vin och matälskaren finns det många trevliga överaskningar att upptäcka i menyn. Skärskilt i kombination med varandra. Att mat och dryck dessutom serveras av personal i vitsvartrandiga tröjor och hängslebyxor som för tankarna till Venedigs gondolierer gör inte intrycket mindre intressant. Jag älskar helhetsintrycket som påverkar hela sinnet.

Läs också: Victorian Steampunk Lab i Göteborg

4 thoughts on “Walk in the Park- stig in i en förtrollad skogspark

  1. Åh, så läckert! Ett ställe PRECIS i min smak (vilket säkert inte förvånar dig). 🙂
    Där skulle jag gärna sitta och njuta i trevligt sällskap.

    Apropå Venedig, har du varit på The Venetian i Las Vegas? Där har de ju byggt upp ett Venedig inomhus, med riktiga kanaler, gator och en ”himmel”. Bland det häftigaste jag besökt.

    • Vi brukar ju tycka lite lika där 😉 Hoppas du snart kan komma på besök så kan vi går dit tillsammans.

      Låter helt fantastiskt ska genast kolla upp detta 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *