Wooden Camp- checka in i ett ”trätält” på Lagunen Camping

På området ”wooden camp” på Lagunens Camping utanför Strömstad bor man i tältliknande små hus i trä (så kallande trätält). Den här unika boendeformen är en variant av glamping som kan liknas vid en blandning mellan att bo i stuga och i tält. 

 

Den här varianten av boende på campingen erbjuder naturupplevelsen som man skulle få om man tältade med bekvämligheterna som att bo i en stuga med en skön säng innanför träets skyddande väggar. Det stora glasfönstret gör att det känns som att man vaknar upp mitt i naturen. Utanför dörren har man sitt eget trädäck med stora träfåtöljer, utekök och grillplats. Om trätältet är litet så är uteplatsen desto större. På wooden camp är det ju meningen att man ska vara ute så mycket som möjligt.

Läs också: 25 annorlunda hotell att checka in på i Sverige i sommar

Inuti trätältet finns i stort sett bara plats för en stor dubbelsäng. Väskor och packning kan med fördel skjutas under sängen. Det är litet, genuint och väldigt mysigt.

Till matlagningen över öppen eld får man hugga sin egen ved nere vid den gemensamma vedstationen. En syssla som får vem som helst att känna sig som en vildmarksäventyrare.

Matlagning över eld 

Att laga mat över öppen eld vid sin grillplats på trädäcket är lite av hela grejen med att bo så här. Alla redskap, pannor samt kylskåp finns på plats, så det är bara att välja och vraka över vad som ska lagas till middag. Vi valde att laga paella med scampi, bläckfisk och choritzo i en stor panna.

Välkommen till mitt utomhuskök i det fria. Helt magisk plats att laga mat på. Bara titta på den vackra utsikten och omgivningen man står och lagar mat i. Det är något speciellt med att laga mat utomhus och visst är det så att det alltid smakar lite godare med mat som är tillagad över eld utomhus?

Lagunen Camping ligger med nära avstånd till både Strömstad och Kosteröarna. Dessutom ligger Daftös piratpark Daftöland som närmaste granne. Vi bodde på Wooden Camp i två nätter. Ena dagen spenderade vi på Kosteröarna och den andra i piratparken. Glöm inte följa @fantasydining på Instagram för fler tips och inspiration.

Läs också: Kosters trädgårdar- från jord till tallrik 

Hitta Hit: Lagunen Camping & stugor, Skärsbygdsvägen 40, 452 97 Strömstad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *