Annorlunda glamping- bo i en glasigloo i Borås

Borås Camping tar man det här med glamping till en helt ny nivå. Här kan man nämligen checka in i Sveriges allra första glasigloos som är utrustade med en lyxigt bäddad säng direkt under himlen med full utsikt över stjärnhimlen om natten. Himlavalvet som dessa två glasigloos på området heter hade inte kunnat få ett mer passande namn.
Detta inlägget är i samarbete med Borås Camping- tankar och åsikter är alltid mina egna
Borås Camping som är en av Sveriges största citycampingar har ett perfekt läge med närhet både till Borås centrum samt det populära turistmålet Borås djurpark. Förutom campingplatser för tält och husvagnar finns även vandrarhem och stugby. I den natursköna omgivningen runt viskan kan man aktivera sig med att bl.a hyra kanot eller trampbåt, spela mini- eller frisbeegolf och i området finns badplats, lekplatser, äventyrskiosk, boulebana, grillplats, utegym, biljard, bastu samt campingens egen bistro.

Men det bästa av allt om ni frågar mig är de två glasigloos som har flyttat in på campingen. Dessa glasigloos som är de första av sitt slag i Sverige har fått det vackra namnet Himlavalvet. De är dessutom vinterbonade så att man kan bo i dem året runt. Visst är det kanske som allra vackrast på vår och sommar då gräset är grönt och himlen är blå, men samtidigt finns det en unik charm med att bo i glasigloo även på vintern, allra helst då omringad av gnistrande vit snö. Jag är definitivt en av dem som skulle vilja uppleva båda årstiderna i en galsigloo på campingen.

När vi checkade in i Himlavalvet var det en härlig dag i mitten av maj. Solen tittade fram och himlen var djupaste blå med vita fluffiga moln som cirkulerade runt i i den öppna cirkeln till tak som vi hade ovanför sängen.

Himlavalvet är inrett i blått och vitt som självaste himlen med bohemiska detaljer i rotting samt gröna exotiska växter. Bäst av allt är såklart den lyxigt bäddade sängen som står i centrum av rummet tillsammans med de otroligt snygga gardiner som skapar en kupol runt om igloon. Beroende på om man väljer att ha dessa gardiner öppna eller stängda kan man få två helt olika atmosfärer i igloon. Samma gäller även den runda cirkeln i taket som man också kan välja att ha öppen eller stängd.

Vi checkande in vid 15.00 och i vanlig ordning började vi med att göra oss hemmastadda, korkade upp lite bubbel och satte oss utanför en stund på altandäcket med utsikt över viskan och njöt av solen.

Det blev förstås också en hel del fotande både inne och ute innan vi beslöt oss för att ta en runda på minigolfbanan som faktiskt skulle ha premiär dagen därpå. Vi fick äran att köra premiärrundan dagen före alla andra.

Förutom detta tog vi en promenad längs med viskan, köpte hamburgertallrikar att ta med från campingens bistro som vi sedan åt på vår trädecksaltan utanför igloon. Resten av kvällen ängnades åt kortspel, men kanske allra mest och även det bästa av allt ägnades kvällen åt att koppa av i den stora sängen, bara ta det lugnt och studera de moln som cirkulerade ovanför oss. Kan man någonsin tröttna på detta?

läs också: 35 annorlunda hotell att checka in på i Sverige i sommar

När det tillslut började bli mörkt utanför, släckte vi ned alla lampor och väntade på att få se stjärnhimlen. Vi sov otroligt bra hela natten. På morgonen när vi vaknade hade vi frukostpåsar (som går att beställa i receptionen) förberedda i minikylen inne i glasigloon. Bara att duka upp i morgonsolen utanför med var sin rykande kopp nykokt kaffe. Det är den här känslan jag uppskattar mest av allt med att glampa. Att få en annorlunda och oförglömlig upplevlse med känslan av lyx samtidigt som man kommer nära naturen och kan vara ute mycket. Den totala frihetskänslan för mig.

Bra att veta om Himlavalvet:
Inuti Himlavalvet finns en dubbelsäng på 160 cm, samt 2 madrasser på golvet för barn på 70x160cm. Där finns även en minikyl, vattenkokare, glas, koppar, tallrikar och bestick, värme-element samt aircondition.

Sängen är bäddad vid ankomst och haddukar går att hyra.

Incheckningen är från 15.00 och utcheckning 11.00.

Städning ingår i priset men gästen anvarar själv för sin disk samt att ta med sina sopor.

Dusch och Wc finns i närliggande servicehus rakt framför igloon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.