Testa på tjeckiskt ölspa i Prag- en unik upplevelse

Att besöka ett tjeckiskt ölspa är en unik upplevelse att testa på när man är i Prag. Glid ner i en bubblande ekbalja fylld med samma extrakt som används för att brygga den tjeckiska ölsorten Krušovice. Vitaminerna och enzymerna som finns naturligt i dessa ingredienser har en avkopplande effekt som kan lindra både från trötthet och stress samtidigt som de rengör huden. Medan din kropp tas om hand har du din alldeles egna ölkran intill tunnan och kan njuta av obegränsad tillgång på öl under hela vistelsen.


Så gillar man tanken att gå till ett spa istället för till krogen samt kombinera öl tillsammans med en spaupplevelse utöver det vanliga, så får man inte missa att göra ett besök på ett traditionellt tjeckiskt ölspa. Min upplevelse på Original Beer Spa i Prag var en av resans absoluta höjdpunkter.

Jag hade bokat tid på Original Beer Spa (läge Zitna) vid 19-tiden på kvällen. Den tid som jag förmodligen i vanliga fall under en resa skulle bege mig till någon bar före kvällens middag. Det blev en helt annan upplevelse att istället för att slå mig ner på en barstol sjunka ner i en varm bubblande ektunna fylld med samma extrakt som används vid öltillverkning. Det bästa av allt var att man fick sitt egna privata rum där man fick vara helt ensam och njuta av vistelsen i lugn och ro. I det stora privata sparummet fanns förutom badtunna även en bastu, en stor halmsäng, en sprakande brasa samt en egen privat dusch och toalett. Glömde jag inte något? Jo men just det, jag glömde ju det viktigastse. Man har ju förstås även sin egen privata ölkran alldeles intill sin badtunna för att lätt kunna fylla på sitt glas och njuta av en välsmakande Krušovice medan man badar.


Visste ni att humleextrakt och öljäst har positiva effekter för huden. De har både fuktgivande, renande, antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper. Vitaminerna som finns i öl är dessutom bra för att förebygga hudsjukdomar och ge huden återhämtning.

Det är också otroligt avstressande och rogivande att sjunka ner i det varma bubblande badet med extrakt. Doften av badet var heller inte på något sätt otrevligt som man kanske skulle kunna tro. Utan påminde om öl på en trevligt sett. Dessutom kändes det verkligen renande och hälsosamt att bada i.

Själva tjusningen med att gå till ett ölspa är ju naturligtvis också att man får dricka öl där. Annars hade det nog varit missledande att kalla det för ölspa. Att dricka öl är en del av upplevelsen och det känns lyxigt att ha sin egen ölkran alldeles vid sin badtunna. Man får även lov att fylla på med obegränsad öl i glaset så länge man är där.

Till ölkonsumtion behövs tilltugg och därför blir man även serverad rejäla brödskivor (även det gjort av öl) som är bredda med ett leverpastejliknande bredbart pålägg som fyller tomrummet i magen med mättningskänsla. Man ska som sagt aldrig dricka öl på tom mage. Så dessa brödskivor tas tacksamt emot och smakar utsökt ihop med en nytappad Krušovice i det bubblande badet.

Den här upplevelsen vill jag gära göra igen. Hamnar nummer ett på bästa sakerna att se och göra i Prag.

Priser & Öppetider

Original Beer Spa experience varar vanligtvis i en timma. Det finns privata rum för 1- 6 personer med eller utan bastu. Priset är från 2700 CZK (ca1273 kr) för två personer. Öppet 10.00-22.00 varje dag måndag till söndag.

Original Beer Spa har tre annläggningar på olika platser i Prag:

Zitna 9, Street Rybna 3 och inne på Michelangelo Grand Hotel adress Vladislavova 20.

Läs också: Pilsner Fest- en resa till Pilsen i Tjeckien dedikerad öl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.