15 Annorlunda restauranger i Europa

Miss-KÖ-ParisNär vi är ute och reser så är vi alltid på jakt efter att hitta ovanliga och speciella restauranger. Vi söker efter roliga, udda och annorlunda matupplevelser. Det behöver inte alltid vara solklara teman och koncept (även om detta alltid är kul) utan ibland räcker det bara med att restaurangen kanske serverar nått speciellt på menyn eller har någon udda inrednings detalj. Oavsett vad det är som gör att stället sticker ut så försöker vi alltid att hitta dessa restauranger i varje ny stad vi besöker. Detta har näst intill blivit en sport för oss på Fantasy Dining.

Så i dom städer vi besökt i Europa det senaste så har vi hittat en hel del roliga restauranger som vi nu tänkte sammanställa i en lista – 15 annorlunda restauranger i Europa är ett hopplock från restaurangbesök i London, Paris, Budapest, Dublin, Rom, Köpenhamn, Flåm och Helsingfors.

FOOD-MISS-KÖ

1. MISS KÖ- PARIS

Om Alice kommit från framtiden och ramlat rakt ner i kaninhålet – Ja då hade nog Underlandet legat i ett modernt Kina. Miss Kö är en tatuerad kvinna som har en mystisk närvaro inne på restaurangen. Hon skapar hallucinationer av flygande digitala drakar som slingrar sig fram på bardisken och hon skapar välbehag för kropp och själ. Allt inne på restaurangen är fantastiskt. Menyn är inspirerad av det pan-asiatiska moderna köket och drinkarna är välblandade och fantasifulla. Inredningen är en blandning av Underlandet möter Asien. Helt fantastisk kombination.

51 Avenue George V, 75008 Paris

SAM_4309

2. VERNE RESTAURANT- BUDAPEST

Någon som drömt om att dinera i en Ubåt? På den här restaurangen kan den drömmen bli sann. Tja nästan i alla fall. Ubåtsrestaurang med kul inredning och roligt tema. Maten inte lika rolig men det udda temat väger upp det.

1056 Budapest, Váci utca

SDC17156-1024x768

3. RAINFOREST CAFÉ-LONDON

Djungel Restaurang.  Bland djungelvrål, elefanttrumpet och simmande tropiska fiskar kan man äta sin middag i en minst sagt exotisk miljö mitt i Londons centrum. Lite extra kul om man gör besöket med barn men inget måste då även vuxna kan roa sig här. Bardisken är en slingrande boaorm och man sitter på lustiga stolar under flugsvampar och palmer.

20-24 Shaftesbury Ave, London

SAM_81564. ZETOR RESTAURANT- HELSINGFORS

Traktorer och en tidsresa till den gamla finländska landsbygden. Hela restaurangen är fylld av gamla traktorer som man sitter runt om. Det är en del av Zetors inredning och ger restaurangen sin karaktär. Det sägs att namnet Zetor egentligen syftar på en rysk traktor av det mera opålitliga slaget. Men det är oklart om detta är ett skämt eller ej. Kom hit och ät finska specialiteter och drick öl. Restaurangens motto är. Glöm formaliteterna. Njut av stunden och bli en erfarenhet rikare!

Mannerheimintie 3-5, Kaivopiha, 00100 Helsinki

The-Liquor-romm-black-rabbit

5. THE LIQUIDROOM- DUBLIN

Burleskt cirkustält möter Alice i Underlandet. Ett av Dublins hippaste ställen. Kom hit och ät, drick, lyssna på musik och njut i något av de olika sagorummen som har olika namn. Välj mellan cirkustält i röd sammet eller vinterträdgård med inslag av naturen.

The Liquor Rooms, Wellington Quay, Dublin

SAM_4063

6. SIR LANCELOT- BUDAPEST

Välkommen till Medeltiden och till Sir Lancelots Borg. Detta är en av Budapest mest kända och populäraste restauranger. Alla är bjudna till en medeltida fest med allt vad det innebär. Här finner vi riddare, kungligheter, gycklare och mat och dryck i överflöd. Inget saknas på denna medeltida kungliga fest.

Sir Lancelot Medieval Restaurant, H-1065 Budapest Podmaniczky 14

SAMSUNG CSC

7. REFUGE DES FONDUS – PARIS

Refuge des Fondus är Paris märkligaste restaurang. Denna lilla restaurang där man får kliva över borden för att komma till sin plats är känd för sin märkliga miljö, sina fonduegrytor och vin som serveras i nappflaskor. Det här med nappflaskor kanske låter absurt men faktum är att anledningen till detta är för att kringgå skatten på vin som serveras på glas. Ett smart sätt av ägaren att komma undan skatten. Det billiga vinet som serveras i nappflaskor har ju också blivit en riktig snackis. Priset är 3 euro per flaska.

Montmarte, 17 Rue des 3 Frères, 75018 Paris

restaurang-i-Flåm

8. ÆGIR BREWERY- FLÅM

Här sitter man på fårfällar runt eldstaden i en gammaldags traditionell norsk ölstugaPå ölprovningen får man testa fem sorter av bryggeriets olika typer av ale och öl. Till detta serveras en tilltuggsbricka med fem olika typer av lokal tapas som passar till ölbrickan.

Flåmsbrygga, PB 44, 5742 Flåm, Norge

DSCN2395

9. FLUID-ROM

Koncept- tekniken möter naturen. Modern restaurang & bar där man i inredningen använder sig av naturen och skapar coola effekter genom teknik och ljussättning. Stor plockbuffé dukas fram på bardisken.

Via del Governo Vecchio 46/47 Rome

Dzsungel-Budapest

10. DZUNGEL- BUDAPEST

Djungel, havet, öknen eller piratskeppet? Dzsungel som också har smeknamnet ”crazy café” är en lätt galen restaurang där varje rum har sitt ett eget tema. Här hittar man djungeln, öknen, havet och till och med levande djur. Ungerska rätter på menyn.

Budapest, Jókai u. 30, 1066 Ungern

sara-stro-operatema

11. SARASTRO- LONDON

 Remember, the only thing you can expect is the unexpected! Upplev en värld av opera, passion, drama färg och glitter. Dinera i en sagolik miljö till tonerna av ljuv musik och skådespel. Menyn är inspirerad från Turkiet och medelhavet. En ”must see” restaurang.

126 Drury Lane, TheatreLand, London

SAM_3514

12.  FODERBRÆTTET- KÖPENHAMN

 Konceptet är lyxkorv & champagne Här är det riktigt bra korv som gäller med hög kötthalt och roliga kreativa smakkombinationer. Vem kunde ana att korv och champagne kunde passa så bra ihop.

Vesterbrogade 41, 1620 København V, Danmark

Z7

13. ZHAKA ZULU- LONDON

Afrikansk fushion restaurang. Zhaka Zulu är en modern afrikansk restaurang med cool inredning, nattklubb och spännande rätter på menyn som krokodil, antilopp och zebra.

Stables Market, Chalk Farm Road, Camden

Le-Hong-Paris

14. LE HONG-PARIS

Modern takbar  och restaurang som varit med i ett avsnitt av Sex and the City. Vackert glaskupols tak och moderna cyber-stolar i plast. Asiatiska influenser i menyn.

1 Rue du Pont Neuf, 75001 Paris

SAM_4167

15. LANIGANS- DUBLIN

Spökpub där man firar Halloween alla dagar i veckan. Säkerligen Dublins märkligaste pub men sin läskiga inredning. Serverar pubmeny och Guinness.

Lanigans pub, 10 Eden Quay (Clifton Court hotel) Dublin

Mer guider om annorlunda restauranger och reseguider hittar ni här. Ni hittar även fler bilder på mitt instagram maria_fantasydining

4 thoughts on “15 Annorlunda restauranger i Europa

  1. Vad kul att ni också gillar annorlunda ställen. Det låter ju verkligen intressant. Vad heter det stället? Ska kolla över om det blivit nått fel , hoppas det bara är nått tillfälligt fel!

  2. Vilken bra samling! Vi är inte på väg till någon av dess destinationer just nu, men jag vet ju var jag ska leta om jag vill hitta en annorlunda restaurang 🙂 Budapest, London och Paris verkar vara bra på annorlunda restauranger!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *